Ei kokouspalkkioita kepulaisille

Moi, olen Tommi O. Pälve. Olen ehdolla Kerava & Vantaa

-seudulla aluevaaleissa. Nämä aluevaalit järjestetään, koska keskustalaiset haluavat kahmia lisää kokouspalkkioita. Mitään muuta funktiota näillä vaaleilla ei ole.

Maksimoidakseen äänisaaliin, kaikki puolueet tulevat laittamaan vaaleihin eturivin poliitikkojaan, kuten henkilöitä, jotka jo valmiiksi ovat kansanedustajia ja/tai valtuutettuja, eli ihmisiä, joiden vastuulla sote-asiat olivat ennenkin. Näkyvyyden vuoksi juurikin nämä ihmiset tulevat kaikkein todennäköisimmin valituiksi. Vaalien jälkeen sote-asioista päättää siis täsmälleen samat ihmiset kuin ennenkin. Mikään muu ei muutu paitsi se, että nämä poliitikot tulevat tästä eteenpäin nostamaan samasta työstä tuplasti enemmän kokouspalkkioita.

Muita puolueita tällaisesta ehdokasasettelusta on vaikea syyttää, koska he ovat olosuhteiden armoilla. Laittamalla vain tuntemattomia ihmisiä ehdolle, varmistaisi sen, että keskustalaiset saa eniten ääniä.
Keskusta on halunnut nämä vaalit ja saaneet tämän hyvinvointihimmelin hallituksessa läpi. Keskustalla tietenkin on tähän vain ja ainoastaan itsekkäät ja raha-ahneet motiivit, ja nyt kaikki puolueet joutuvat olemaan tässä käsittämättömässä pelleilyssä mukana.

Kansalainen, kaikkein eniten toivon, että sinä äänestät näissä vaaleissa, ja äänestät mitä tahansa muuta puoluetta kuin Keskustaa. Matala äänestysaktiivisuus sataa juurikin Keskustan laariin. He toivovat, että äänestysaktiivisuus pysyy matalana, jotta heidän kuprunsa onnistuu,

Jos et muuta syytä äänestämiselle keksi, niin vähintään se, että äänestämällä eväät Keskustalta mahdollisuuden nostaa tonneittain kokouspalkkioita.

Samoja päätöksiä, kuin muutkin

Näiden vaalien järjettömyyttä korostaa se, että kaikkien puolueiden jokaisen ehdokkaan vaalikampanja näyttää aivan samalta.

Kukaan ei kampanjoi sen puolesta, että vanhuksille ei olisi hoivaa tai sen puolesta, että nuoret syrjäytyisivät tai sen puolesta, että päiväkotien määrää vähennettäisiin.

Normaalisti vaaleissa on erilaisia ideoita ja ehdotuksia vastakkain. Tuleeko rakentaa lisää ydinvoimaa, pitäisikö kannabis laillistaa, kannattaako EU:lle lähetellä tukipaketteja, onko pakkoruotsi hyödyllinen?

Äänestäjän näkökulmasta tilanne on katastrofaalinen, kun kaikki ehdokkaat hokevat täsmälleen samoja fraaseja, kuinka vanhuksista, perheistä, nuorista ja lapsista on pidettävä huolta.

En minäkään osaa muuta sanoa, kuin että teen aluehimmelissä ihan vaan sellaisia päätöksiä, kuin mitä kuka tahansa muukin tekisi.

Kokouspalkkiot annan hyväntekeväisyyteen

Koska mielestäni koko tämä aluehimmeli on pelkästään kupru, pidän moraalisesti arveluttavana ottaa kokouspalkkioita vastaan, jos tulen valituksi. Sen sijaan, että itse mässäilen kokouspalkkiorahoilla kaviaaria ja lohta, kuin mikäkin kepulainen syöttöporsas, minä laitan rahat hyväntekeväisyyteen.

En kuitenkaan aio laittaa rahoja menemään ulkomaille, tai edes mihinkään suuriin järjestöihin. Aion oman harkintani mukaan laittaa rahoja henkilökohtaisesti vanhusten, nuorten ja lasten palveluihin. Uskon, että saan sillä enemmän hyvää aikaiseksi, kun roudaan vaikka opiskelija-asuntolaan ruokaa, kuin, että lähetän rahaa Amnestylle, jossa lähes kaikki eurot palavat henkilöstökuluihin ja loput korruptioon.

Aion dokumentoida internettiin kaikki kerrat, kun lahjoitan jonnekin rahaa, ruokaa tai materiaa, jotta ihmiset voivat vaalien jälkeen seurata, että minä todella pidän tämän lupaukseni.

Olen muutenkin sitä mieltä, että politiikkaan pitäisi mennä, koska haluaa muuttaa maailmaa paremmaksi. On suorastaan sääli, että tällainen kepulainen ajattelu on yleistynyt, että politiikkaan mennään kahmimaan veronmaksajien rahoja omiin taskuihinsa.
Kyllä maailmassa on keinoja tienata. Sitä ei pitäisi lähtökohtaisesti tehdä veronmaksajien kustannuksella.

Politiikkaa tehdään kansalaisia varten, ei poliitikkoja itseään varten.